PMTO is het vergrootglas waardoor je sámen met de ouders naar de situatie kijktMarije, PMTO therapeute

De kinderen veranderen vanzelf als wij het anders doenPeter & Rian, Pleegouders

Als pleegouder is zelfvertrouwen erg belangrijk en daar heeft PMTO mij erg bij geholpenGeertje, Gezinshuismoeder

Ik kon weer een band opbouwen met mijn zoonMerlien, moeder

Succesvolle PMTO-conferentie goed bezocht!

Op 23 november heeft de 2e PMTO-conferentie van 2009 plaats gevonden in Congrescentrum de Eenhoorn in Amersfoort. Deze goed bezochte, inspirerende dag bestond uit een ochtendprogramma voor PMTO-therapeuten en een middagprogramma met een internationaal tintje voor een breder geïnteresseerd publiek .

Tijdens de actieve ochtend hebben meer dan 60 PMTO-therapeuten aan 3 workshops deelgenomen over ‘boosterbijeenkomsten’. Het was geweldig  om te zien hoe snel therapeuten actief met elkaar aan de slag gingen. Het gemeenschappelijke PMTO-kader biedt duidelijk handvatten om ook onderling efficiënt te kunnen samenwerken.

Extra bijzonder aan deze ochtend was de bijdrage aan de workshops vanuit de instellingen zelf: Twee therapeuten van Yorneo verzorgden een workshop over groepsboosters en o.a. de supervisor van Dimence verzorgde een workshop over creatieve werkvormen.

Na een fantastische lunch introduceerde de voorzitter van de Stuurgroep PMTO, Marianne Harten, de sprekers van de middag. Naast verhelderende bijdragen van Gonnie Albrecht  en Theo Paulussen over de activiteiten van het Kenniscentrum PMTO NL en de uitkomsten van het implementatie-onderzoek van TNO, waren er inhoudelijk leerzame bijdragen van onze internationale PMTO-collega’s  Terje Christiansen en Elisabeth Askeland uit Noorwegen.

Uiteraard kon de dag niet worden afgesloten zonder de nieuwgecertificeerde PMTO therapeuten in het zonnetje te zetten. Onze eregast en grondlegger van PMTO in Nederland, Ferko Öry, nam deze honneurs met verve waar.

Terugblikkend op een inspirerende, goed gevulde dag, rest nog maar 1 wens:
Op naar een fantastisch PMTO jaar in 2010!

U kunt hieronder presentaties van de sprekers downloaden: